Ο Γιώργος Ζησόπουλος για τον Αστέρα, την Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο - ALLGRSERIES - TV NEWS

29 Μαρτίου 2015

Ο Γιώργος Ζησόπουλος για τον Αστέρα, την Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Γιώργος Ζησόπουλος μίλησε στην «LiveSport» για την πορεία της ομάδας του, τον Αστέρα Τρίπολης, την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ, αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 30χρονου άσου των Αρκάδων:

-Αμυντικό χαφ ή στόπερ τελικά;
«Στον Αστέρα έχω καθιερωθεί ως στόπερ. Στις προηγούμενες ομάδες μου έπαιζα πιο πολύ αμυντικός χαφ. Όσο περνάει ο καιρός, βλέπω ότι μου ταιριάζει καλύτερα η θέση του στόπερ».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης;
«Με τον Αστέρα έχω παίξει περισσότερα από 80 ματς. Να σου πω την αλήθεια, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όλοι έχουν την ποιότητα και τη διάθεση να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις».

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας φέτος;
«Πρέπει να μπούμε στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα θα δούμε τι βαθμούς θα έχουμε αλλά και το πρόγραμμα. Ευελπιστούμε, πάντως στην δεύτερη θέση. Γενικά είναι μια διαδικασία γεμάτη εκπλήξεις. Η φετινή σεζόν είναι περίεργη και δύσκολη».

-Γιατί χάθηκε ο στόχος του Κυπέλλου;
«Ο Ηρακλής είναι ομάδα με πολύ καλά στοιχεία. Δεν πήραμε στα σοβαρά το δεύτερο ματς. Αυτό φάνηκε άλλωστε. Στην Τρίπολη κάναμε πολλά λάθη. Μείναμε εκτός σε έναν θεσμό που είχαμε ως πρωταρχικό στόχο να φτάσουμε στον τελικό και από εκεί και πέρα ό,τι προέκυπτε».

-Μετά τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ, ποιες άλλες ομάδες πιστεύεις πως θα ακολουθήσουν;
«Νομίζω, πλέον και βαθμολογικά,  ο Εργοτέλης. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω ακριβή πρόβλεψη γιατί γίνεται μάχη. Ο Λεβαδειακός είναι ανεβασμένος τελευταία, ο Πλατανιάς έχει καλό πρόγραμμα και βαθμολογικό αβαντάζ, ο Πανιώνιος είναι ποιοτική ομάδα. Όλοι μπορούν το κάτι παραπάνω. όλοι όμως μπορεί και να πέσουν».

-Τι θεωρείς ότι έχει προσφέρει η αργεντίνικη παροικία στον Αστέρα, αλλά και ατομικά σε κάθε παίκτη:
«Είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες Από εκεί και πέρα. Εμείς βλέπουμε μία διαφορετική κουλτούρα, μία άλλη ιδιοσυγκρασία, έναν άλλον τρόπο ζωής. Παίρνουμε εμπειρίες. Προσωπικά μαθαίνω στοιχεία για τη χώρα τους και δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να την επισκεφτώ κάποια στιγμή. Προσπαθούμε να παίξουμε ένα διαφορετικό είδος ποδοσφαίρου. Βοηθούν πολύ την ομάδα να παίζει με περισσότερη ταχύτητα, έτσι κι εγώ έχω αποκτήσει κάποια τέτοια στοιχεία».

-Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
«Ο Αστέρας μου έχει δώσει μια νέα ευκαιρία. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα. Θέλω και του χρόνου να είμαστε στην Ευρώπη και να διακριθώ μέσω του Αστέρα. Ακόμα δεν έχω σκεφτεί την ανανέωση του συμβολαίου μου. Μας φέρονται άψογα στην ομάδα».

-Η γνώμη σου για όλο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν;
«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Υπάρχει φτώχεια, πολλά προβλήματα. Φέτος έχουμε τραβήξει πολλά στο πρωτάθλημα. Ομάδες αποχωρούν, παίκτες μένουν απλήρωτοι. Το καλοκαίρι πρέπει να δοθεί μία λύση. Οι συχνές διακοπές δεν έχουν δώσει κάτι. Το ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει διαφορετικό για εμάς, αλλά και για τον κόσμο, γιατί είναι χαρά και όχι τρόπος εκτόνωσης».

-Πιστεύεις πως η κλήση του Γιαννιώτα στην Εθνική άνοιξε τον δρόμο και για άλλους παίκτες του Αστέρα;
«Έτσι το βλέπω. Πιστεύω ότι ο Αστέρας μπορεί να στείλει κι άλλους παίκτες στην Εθνική. Μόλις μας παρακολουθήσει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, θεωρώ ότι θα πάρει κάποια παιδιά. Όλοι έχουν φιλοδοξίες και είναι τιμή μας να φοράμε το εθνόσημο».

-Η δική σου πρόβλεψη για το σημερινό ματς στην Ουγγαρία;
«Μέχρι στιγμής δεν ήμασταν καλοί. Τα παιδιά κατάλαβαν όμως τι συμβαίνει. Αυτό το ματς θα είναι διαφορετικό. Θα βγάλουν ποιότητα και ποδοσφαιρικό εγωισμό προκειμένου να πάρουν τη νίκη και να κοιτάξουν καλύτερα τη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes