Όλα τα κανάλια θέλουν να βγαίνει το κεντρικό δελτίο στις 19:00 - ALLGRSERIES - TV NEWS

26 Μαρτίου 2015

Όλα τα κανάλια θέλουν να βγαίνει το κεντρικό δελτίο στις 19:00


Πρόταση-βόμβα που θα φέρει τα πάνω κάτω στο τηλεοπτικό τοπίο, ανατρέποντας τις ζώνες προγράμματος και τη συνήθεια ετών, φέρονται να επεξεργάζονται τα κανάλια για την προσεχή σεζόν.


Σύµφωνα µε τη real, το σενάριο που εξετάζεται σε συζητήσεις µεταξύ υψηλόβαθµων στελεχών των ιδιωτικών σταθµών κάνει λόγο για µεταφορά των κεντρικών δελτίων ειδήσεων στις 7 το απόγευµα, από τις 8 που είναι τώρα. Το κίνητρο για µια τέτοια κίνηση είναι κυρίως οικονοµικό, καθώς αν υλοποιηθεί το σχέδιο, θα σηµατοδοτήσει τη συρρίκνωση του ζωντανού προγράµµατος, που στο εξής θα µπορεί να εξυπηρετείται εξ ολοκλήρου από µία βάρδια τεχνικών. 

Πιο συγκεκριµένα, βάσει του σχεδίου, η βάρδια θα προγραµµατίζεται από τις 12 το µεσηµέρι έως τις 8, κάτι που σηµαίνει ότι τόσο τα µεσηµβρινά όσο και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων θα «βγαίνουν» από τους ίδιους τεχνικούς, ενώ οι πρωινές εκποµπές θα εξυπηρετούνται από συνεργαζόµενα εξωτερικά συνεργεία.

Η πρόταση συνιστά, ουσιαστικά, επικράτηση του «γερµανικού µοντέλου» που εφάρµοσαν το 2009 τα στελέχη του RTL στον Alpha (το µόνο κανάλι που αυτή τη στιγµή µεταδίδει το κεντρικό του δελτίο στις 7). Πρακτικά, κάτι τέτοιο θα σηµάνει µια ιστορική αλλαγή στο εδραιωµένο επί σειρά ετών ραντεβού του τηλεοπτικού κοινού µε τα δελτία ειδήσεων στις 8. 

Παράλληλα, όµως, θα προκαλέσει και δοµικές αλλαγές στη διάρθρωση του υπόλοιπου προγράµµατος, καθώς θα έχει ως συνέπεια τη µετακίνηση της prime time ζώνης από 9 µ.µ. έως 12 τα µεσάνυχτα (όπως ισχύει στην Ελλάδα και σε άλλες µεσογειακές χώρες) στο βορειοευρωπαϊκό και αµερικανικό σύστηµα, όπου prime time θεωρείται η ζώνη από τις 8 µ.µ. έως τις 11 µ.µ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes