«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η εκπομπή μας ταξιδεύει στην Αδριανούπολη! - ALLGRSERIES - TV NEWS

3 Ιουλίου 2015

«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η εκπομπή μας ταξιδεύει στην Αδριανούπολη!

Το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 20:00, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η εκπομπή, «Από την Πόλη στην Ανατολή», μας ξεναγούν στο Εντιρνέ, τη γνωστή Αδριανούπολη.

Η περιήγηση ξεκινά με περίπατο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, όπου δοκιμάζουμε γλυκά και τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως τα γνωστά συκωτάκια του Εντιρνέ. Έπειτα, επισκεπτόμαστε το Εσκί τζαμί, το αρχαιότερο από τα τρία κεντρικά, ιστορικά τζαμιά της Αδριανούπολης, με υπέροχο εσωτερικό σχεδιασμό και τεράστια calligraphics στους τοίχους. Βγαίνοντας από το τζαμί, γευόμαστε παραδοσιακές λιχουδιές, σε ένα πανηγύρι στημένο αποκλειστικά από γυναίκες της περιοχής.

Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο μεγάλο παζάρι του Ούλους, λίγο πιο έξω από την πόλη. Εκεί, η Μαρία ψωνίζει λαχανικά και μαγειρεύει «μαντζάνα», σε ένα μπαλκόνι με υπέροχη θέα. Επιστρέφουμε στο Εντιρνέ και μπαίνουμε στο μεγαλοπρεπές Σελιμιγιέ Τζαμί, το σημαντικότερο έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Σινάν, με το οποίο «στόλισε» την αγαπημένη του Αδριανούπολη. Το τζαμί στέκεται επιβλητικά επάνω στον λόφο της πόλης και διακρίνεται για τις τέλειες αρχιτεκτονικές γραμμές καθώς και για τον τεράστιο τρούλο του.

Μετά από μία ακόμη βόλτα σε ένα από τα παλαιότερα παζάρια του Ερντινέ, η Μαρία δοκιμάζει τοπικά γλυκά αλλά και τον παραδοσιακό ιτσλί κιοφτέ, σ’ ένα σύγχρονο φαστφουντάδικο. Έπειτα, φτιάχνει βερίκοκα και δαμάσκηνα αποξηραμένα, γεμιστά με κουσκούς και κιμά, στον κήπο μιας φίλης. Τελευταίος σταθμός, ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός, που σήμερα λειτουργεί ως τμήμα του πανεπιστημίου της πόλης, ενώ αποχαιρετούμε την Αδριανούπολη με έναν νυχτερινό περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes