Ουρές συνταξιούχων και λιποθυμίες στις τράπεζες - Αλφαβητικά για 120 ευρώ! - ALLGRSERIES - TV NEWS

1 Ιουλίου 2015

Ουρές συνταξιούχων και λιποθυμίες στις τράπεζες - Αλφαβητικά για 120 ευρώ!

Εικόνες-σοκ βλέπουμε από σήμερα το πρωί στις τράπεζες με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται απέξω προσπαθώντας να πάρουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους!
Οργή έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους το γεγονός ότι οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες – με την εξαίρεση της τράπεζας Πειραιώς – ανακοίνωσαν ότι θα εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους αλφαβητικά. Την οργή τους μεγαλώνει, μάλιστα, το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης κι έτσι δεν είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να επικρατεί από παντού χάος με όσους δεν ήξερας περί αλφαβητικής προσέλευσης να προσπαθούν να μπουν στις τράπεζες.

Λόγω του πανικού που επικράτησε και η Eurobank κατήργησε την αλφαβητική σειρά. Δείτε τι ισχύει για κάθε τράπεζα, πλην της Πειραιώς που ήταν η μόνη που εξαρχής δήλωσε ότι όλοι θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας:

Eurobank: Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Alpha Bank: Συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Εθνική Τράπεζα: Δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά. Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη είπε: «Η καταβολή συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών». «Στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00. Αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα».

Εικόνα πριν από λίγο από τράπεζα στην Αιόλου



Η αγανάκτηση που επικρατεί δεν έχει προηγούμενο. «Πώς μας κάνανε έτσι, είναι θέαμα αυτό να είμαστε παραταγμένοι στη σειρά και να αναμένουμε να πάρουμε 120 ευρώ», λένε στο protothema.gr συνταξιούχοι έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής στην Αγίου Μελετίου.

«Εγώ που δεν είχα κάρτα και την έχασα έπρεπε να το περάσω όλο αυτό χωρίς να έχω τίποτε στην τσέπη μου; Δεν είμαστε ζώα μια ζωή δουλεύουμε για να πάρουμε τη σύνταξη και τώρα θα μας κάνουν καψόνια; Τι είναι αυτά τα πράγματα τριτοκοσμική χώρα μας κάνανε». Λόγια αγανακτισμένων συνταξιούχων που περιμένουν από πολύ νωρίς στην ουρά για να ανοίξει η τράπεζα να μπουν και να πάρουν επιτέλους έστω και ένα μικρό μέρος της σύνταξης τους. Σε πολλά υποκαταστήματα βρίσκονται κοντά αστυνομικοί προκειμένου να παράσχουν βοήθεια αν και εφόσον κάποιος τη χρειαστεί. Προς στιγμήν στην Εθνική της Αγίου Μελετίου πήγε να επικρατήσει ένταση καθώς δύο συνταξιούχοι πιάστηκαν στα χέρια για το ποιος θα μπει πρώτος μέσα στην τράπεζα. «Θα μπουκάρουμε και ό,τι γίνει, δεν φεύγουμε αν δεν πληρωθούμε όλοι σήμερα», φωνάζουν. «Είστε εγκληματίες, ντροπή σας τι θα πει θα πληρωθούμε με αλφαβητική σειρά.  Τι ξεφτίλα είναι αυτή, δεν ντρεπονται να παίζουν με γέρους και ανήμπορους ανθρώπους», λένε σε κατάσταση εκνευρισμού οι συνταξιούχοι που βρίζουν και φωνάζουν ότι θέλουν να πληρωθούν.

Από τα 968 υποκαταστήματα των τραπεζών που θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να περάσουν περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ.

Ουρές παρατηρούνται σε όλη τη χώρα καθώς στις μεγάλες πόλεις άνοιξαν λιγότερα υποκαταστήματα σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, καταγράφηκαν δύο λιποθυμικά επεισόδια καθώς οι ηλικιωμένοι προσήλθαν στις τράπεζες από το βράδυ περιμένοντας να ανοίξουν τα υποκαταστήματα στις 8 το πρωί. Και στη Λαμία ένας συνταξιούχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Φωτογραφία από Λαμία



Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας οι περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη μέσω της ΕΤΕ θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Επώνυμο  Ημερομηνία εξυπηρέτησης
Α – Ι Τετάρτη 1.7.2015
Κ – Μ Πέμπτη 2.7.2015
Ν – Ω Παρασκευή 3.7.2015

Όπως αναφέρει το Έθνος έχει δοθεί εντολή στις διευθύνσεις των υποκαταστημάτων να είναι εφοδιασμένες με μπουκαλάκια νερό καθώς η αναμονή στην ουρά για τους συνταξιούχους αναμένεται να είναι πολύωρη.

Στα γκισέ των τραπεζών θα εξυπηρετούνται, με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς, συνταξιούχοι των εξής ασφαλιστικών ταμείων:
1) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων
από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουνίου.
2) ΤΑΠ-ΟΤΕ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από σήμερα το μεσημέρι, 30 Ιουνίου.
3) ΤΑΠ-ΔΕΗ, που οι λογαριασμοί θα πιστωθούν απόψε το βράδυ.
4) ΝΑΤ, που έχουν πιστωθεί από χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου.
5) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που έχουν πιστωθεί από το βράδυ της 26ης Ιουνίου.
6) ΕΤΑΑ, που έχουν πιστωθεί από τις 26 Ιουνίου.
7) ΟΓΑ, που θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ, 30 Ιουνίου.
8) ΟΑΕΕ, που θα πιστωθούν αύριο, 1 Ιουλίου 2015, μετά τις 11.00 το πρωί.


πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes