Τσόλκα για Φουρθιώτη: «Τα ελληνικά δεν είναι το φόρτε του» - ALLGRSERIES - TV NEWS

23 Αυγούστου 2015

Τσόλκα για Φουρθιώτη: «Τα ελληνικά δεν είναι το φόρτε του»

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα σε συνέντευξή της στο «outnow», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνεργασία της με το Epsilon και τον Μένιο Φουρθιώτη.

Τι σου προσέφερε φέτος η συνεργασία με το κανάλι Έψιλον, πέρα από το ότι βρέθηκες δίπλα-δίπλα με τη Νανά Παλαιτσάκη και απολαμβάνουμε δύο άξιες δημοσιογράφους να κόβουν και να ράβουν; Το κουτσομπολιό ακόμα μας αφορά τα μεσημέρια;

«Εκτός απ’ το προφανές, τα έσοδα μου, το κανάλι ήρθε να δώσει ελευθερία σκέψης, έκφρασης, άποψης στη τηλεόραση όλη, αλλά και στη δική μου τηλεοπτική εκδοχή εργασίας. Δεν είναι απρόσωπος χώρος, με την αλαζονεία των μεγάλων καναλιών, που όχι μόνο σε θεωρούν αλλά και στο δείχνουν, αναλώσιμο και μηδαμινό γρανάζι. Δε σου επιβάλλει τις συμμαχίες του, ούτε και τις έχθρες του. Δεν κάνεις δημόσιες σχέσεις εκεί, αλλά τη δουλειά σου. Και ακόμα ξαναβρήκα εκεί πολύτιμους ανθρώπους. Από τους συνεργάτες μου, τους κύριους και τις κυρίες στις κάμερες, τους floor manager, τους φωτιστές, τους ηχολήπτες, τις καλλιτέχνιδες στο styling και στο make up και στα μαλλιά, μέχρι τις αγαπημένες μου Ράνια Ματαφιά, Γωγώ Σαμπάνη, Ελπίδα. Είναι θέμα συναισθηματικό λοιπόν. Όσο για τη Νανά μου, τα είπες μόνος σου! Είχαμε την ευλογία το χειμώνα να δουλέψουμε και σε site μαζί και να συναντιόμαστε και τα σαββατοκύριακα στα «Αποκαλυπτικά». Τι μεγαλύτερη χαρά να σε βρει ως εργαζομένη, απ’ το να δουλεύεις με καλή σου φίλη; Όσο για το κουτσομπολιό, βέβαια μας αφορά. Τι είναι η πολιτική στα παραπολιτικά της, τα αποδυτήρια των αθλητικών, τα κοσμικά αν όχι κουτσομπολιά; Και την εποχή των αρχαίων, από κουτσομπολιά έμαθαν όλοι οι Αχαιοί, πως το ‘σκάσε η ωραία γυναίκα του Μενέλαου με ένα τεκνό ξενοτοπίτη! Απλά, είναι άλλο ένα κουτσομπολιό που αφορά στο χωρισμό της Βουγιουκλάκη και του Παπαμιχαήλ και άλλο το τι κραγιόν φόραγε μέχρι τα 17 της η Αλέκα Καμηλά (σ.σ: σάπιο μήλο της μαμάς της που καθόλου δεν της πήγαινε). Άλλο, λοιπόν, το κουτσομπολιό μιας κοινωνίας που εκτονώνει την περιέργεια της για τα είδωλα της και άλλο η ανουσιότητα φτηνιάρικων υποκατάστατων, λάμψης έτσι για να βρισκόμαστε σε κουβέντα. Στα «Αποκαλυπτικά», προσπαθούμε να έχουμε ανάλαφρη θεματολογία αλλά όχι ανούσια και χυδαία. Είναι η εκπομπή δε, που έχουν δώσει συνέντευξη οι Αλεξίου, Βιτάλη, Λάσκαρη, Βούρος, Μητσιάς, Μενεγάκη, Κορκολής και πόσοι άλλοι. Ο δημόσιος λόγος τους κάθε άλλο παρά κουτσομπολιό είναι… ».

Ντόρος και πολύ κουβέντα γίνεται για το “φαινόμενο” Μένιος Φουρθιώτης. Ένας παρουσιαστής, με όχι και τα καλύτερα ελληνικά του πλανήτη, σκίζει κάθε Σαββατοκύριακο, σε τηλεθέαση. Πού το αποδίδεις;

«Για να δουλεύω μαζί του, που έχω και τη φήμη της παράφορης που σηκώνεται και φεύγει απ’ τις δουλειές αν θιγεί, σημαίνει πως εκτιμώ τα ίδια με το κοινό, πιστεύω. Δηλαδή, την ειλικρίνεια του, την διαφάνεια του στο ποιος είναι, την προσπάθεια του για βελτίωση, την ικανότητα του να ξεπερνά όρια και να κάνει καινούργιες αρχές. Στην περίπτωση του Μένανδρου, χρειάστηκε ο διπλάσιος αγώνας απ’ ότι σε έναν άλλον νεαρό της ηλικίας του για κάθε εργασιακή του κατάκτηση. Η μετεφηβική του ηλικία δεν λειτούργησε ως άλλοθι, όπως συμβαίνει ακόμα και στα δικαστήρια! Και ναι! Τα ελληνικά δεν είναι το φόρτε του και παρότι θα ‘πρεπε, δεν είναι ο μόνος στην τηλεόραση που δεν τα χειρίζεται, όπως επιβάλλεται. Έχουμε ακούσει τέρατα και από «ειδησάδες», «σταρ της ενημέρωσης» και βαριά εγγράμματους. Και σ’ αυτό τον τομέα, όμως, ο Μένανδρος το παραδέχεται, το ορίζει και προσπαθεί ο ίδιος παρά πολύ να βελτιωθεί. Αν προσέξετε την έκφραση του, δεν έχει σχέση η προπέρσινη σεζόν του, με τα τέλη αυτής που μόλις ολοκληρώθηκε. Ακόμα πιστεύω πως το κοινό, μεταφυσικά σχεδόν, κατανοεί τις προθέσεις και ή επιβραβεύει ή γυρνά τις πλάτες του σνομπίστικα.  Δε του επιβάλλεσαι, αλλά το ίδιο, άμα γουστάρει, σε επιβάλλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes