Μάλμε-Ολυμπιακός: (Ανάλυση και στατιστικά) - Champions League - ALLGRSERIES - TV NEWS

1 Οκτωβρίου 2014

Μάλμε-Ολυμπιακός: (Ανάλυση και στατιστικά) - Champions League

ΜΑΛΜΕ

Ο αδύναμος κρίκος του ομίλου, η ομάδα απ’ την οποία όποιος χάσει πόντους αυτομάτως θα είναι ένα «σκαλί» πιο κάτω στη «μάχη» της πρόκρισης.
Αξίζει αυτόν τον χαρακτηρισμό η Μάλμε ή έχει τα φόντα να απειλήσει σήμερα τον Ολυμπιακό; Θα φανεί το βράδυ, λίγο μετά τις 23.30. 

Αυτό που φαντάζει βέβαιο είναι ότι οι Σουηδοί υπολογίζουν το σημερινό ματς ως αυτό που θα τους δώσει την ευκαιρία να «ακουστούν». Κακά τα ψέματα, κόντρα στους ερυθρόλευκους έχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλέξουν πόντους συγκριτικά με τα ματς κόντρα σε Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης. Εντός έδρας είναι ισχυροί, χάνουν πάρα πολύ δύσκολα, κερδίζουν συχνά, ενώ η ψυχολογία τους είναι εξαιρετική καθώς οδεύουν προς την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος και τρίτου στα τελευταία πέντε χρόνια. 

Στο παρθενικό της παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουβέντους στάθηκε αρκετά καλά. Άντεξε μέχρι το 59’ στο 0-0, ενώ μέχρι τις καθυστερήσεις ήταν μέσα στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Βέβαια, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τους Ιταλούς, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η εικόνα της Μάλμε ήταν θετική. 

Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, ο κόουτς των Σουηδών, Άγκε Χερέιντε, προχώρησε σε μια παράξενη «αθυροστομία» απέναντι στον Ολυμπιακό, mind game που απομένει να φανεί αν θα φέρει αποτελέσματα. Προς το παρόν, έδειξε να εκνευρίζει τον Μίτσελ. «Η Σάλτσμπουργκ (την αντιμετώπισε η Μάλμε στα προκριματικά) είναι καλύτερη σαν ομάδα από τον Ολυμπιακό, έχει μεγαλύτερη συνοχή, ενώ ο Ολυμπιακός είναι λίγο ασταθής στο παιχνίδι του. Θεωρώ καλύτερη ομάδα τη Σάλτσμπουργκ. Όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Ατλέτικο ήταν πολύ μαζεμένος πίσω και η Ατλέτικο χάρισε ένα γκολ. Θα δούμε όταν παίξουμε και με τον Ολυμπιακό ποια είναι η καλύτερη ομάδα», επεσήμανε ο Νορβηγός κόουτς. 

Όσο για τη δύναμη της έδρας, ο Χερέιντε επεσήμανε: «Οι ελληνικές ομάδες είναι συνηθισμένες σε αυτό το κοινό, αλλά όταν είναι εκτός έδρας αυτό τους βγαίνει σε αρνητικό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στον Πειραιά, αλλά αυτό δεν ισχύει εκτός έδρας». 

Προηγούμενο ματς: Εύκολη εντός έδρας επικράτηση για τη Μάλμε με 4-1 επί της Μιάλμπι στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σουηδίας. Χατ-τρικ ο Φόρσμπεργκ, ένα γκολ ο Ρόζενμπεργκ. 

Στατιστικό για Στοίχημα: Από 8/12 εντός έδρας νίκες προέρχεται η Μάλμε σε όλες τις διοργανώσεις, οι 7 εξ’ αυτών συνοδεύτηκαν από Over 2,5. 

Απουσίες (2): Τραυματίες εδώ και καιρό οι Μόλινς (ΕΠ 11/8) και Θερν (ΕΠ 11/2).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Όλσεν – Τίνερχολμ, Ελάντερ, Γιόχανσον, Ρικαρντίνιο – Ρακίπ, Αντού, Κρουν – Ρόζενμπεργκ, Τσιμπίτσκι, Φόρσμπεργκ. 


*Την κατάρριψη ενός ρεκόρ «κυνηγά» σήμερα ο Ολυμπιακός, που δεν έχει κερδίσει ποτέ τα δύο πρώτα ματς σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε 17 συμμετοχές απ’ το 1997 μέχρι το 2014, οι ερυθρόλευκοι το μάξιμουμ που πήραν ήταν μια νίκη μια ισοπαλία (τρεις φορές).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Απόψε είναι η ευκαιρία του! Μετά από πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε η στιγμή που ο Ολυμπιακός μπαίνει σε εκτός έδρας παιχνίδι ως το φαβορί για την επικράτηση. Κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα του βγει σε καλό, το βέβαιο πάντως είναι ότι το σημερινό ματς αποτελεί το «κλειδί» της πρόκρισης. Αυτό διότι με νίκη οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν 6 πόντους και αν παράλληλα η Γιουβέντους τουλάχιστον δε χάσει στη Μαδρίτη απ’ την Ατλέτικο, θα έχουν αποκτήσει πολύ γρήγορα απόσταση 5 πόντων απ’ τους Ισπανούς. 

Η έδρα της Μάλμε δεν είναι εύκολη, οι Πειραιώτες γενικά εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ δε βγάζουν αυτοπεποίθηση, ωστόσο πέρυσι τα κατάφεραν μια χαρά κόντρα σε Άντερλεχτ (νίκη 3-0) και Μπενφίκα (1-1) στη φάση των ομίλων. Σχεδόν πάντα δέχονται γκολ, σκοράρουν συχνά, υπάρχουν κάποια κενά διαστήματα, όπου χάνουν τον προσανατολισμό τους. Σήμερα είναι «κλειδί» για το ματς να μη δεχτούν γκολ. 

Καλό μπορεί να αποδειχθεί το χρονικό σημείο της πρώτης ήττας της σεζόν απ’ τον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως «καμπανάκι». Η εμφάνιση των ερυθρολεύκων ήταν κάκιστη, ανάγκασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βρεθεί στην προπόνηση. «Είμαστε Ολυμπιακός και κάτι τέτοιο δεν το είδα στο Περιστέρι. Πρέπει να παίξετε με μεγαλύτερο πάθος και δύναμη. Στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την κατάσταση ξεκινώντας από το ματς με την Μάλμε», είπε ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων. 

Ενοχλημένος απ’ την υπεροψία του προπονητή της Μάλμε, Χερέιντε, ο Μίτσελ, δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του στη συνέντευξη Τύπου: «Συμφωνώ απολύτως με τον προπονητή της Μάλμε. Δείχνει ότι γνωρίζει καλά την ιστορία μας και σέβεται το σύλλογό μας, άρα συμφωνούμε μαζί του. Συμπληρώνουμε 100 ματς στην Ευρώπη. Συμφωνούμε λοιπόν μαζί του, θα προσπαθήσουμε αύριο αν και είμαστε χειρότεροι. Αν είναι τόσο πετυχημένος στο γήπεδο όσο και στις αίθουσες Τύπου, τότε θα έχουμε λίγα πράγματα να κάνουμε». Ερωτηθείς για το αν θα αγωνιστεί ο Ντουρμάζ, απάντησε στο ίδιο ύφος: «Θα το ξέρει σίγουρα ο προπονητής της Μάλμε. Μας έχει μελετήσει πολύ. Ρωτήστε τον, θα ξέρει».

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ισπανός δεν ετοιμάζει εκπλήξεις. Η τριάδα των Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι και Μανιάτη θα παραταχθεί στη μεσαία γραμμή, με τους δύο τελευταίους να έχουν παρουσία και στο δημιουργικό κομμάτι. Αφελάι και Τσόρι Ντομίνγκες θα αποτελέσουν τους δύο «κρυφούς» φορ, με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο θα βρίσκονται και περίπου 1.000 οπαδοί του Ολυμπιακού.

Προηγούμενο ματς: Κάκιστη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό και πρώτη ήττα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις απ’ τον Ατρόμητο. Τραγικό πρώτο ημίχρονο για τους ερυθρόλευκους, απειλήθηκαν τουλάχιστον τρεις φορές πριν τελικά σκοράρει ο… δικός τους Καραμάνος (δανεικός απ’ τον Ολυμπιακό στον Ατρόμητο) για το 1-0. Σπασμωδικές οι αντιδράσεις στο δεύτερο μέρος, ουσιαστικά δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τους Περιστεριώτες.

Στατιστικό: Από 7/11 εκτός έδρας Over 2,5 προέρχεται ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Απουσίες (4): Τραυματίες οι Φουστέρ (ΜΕ 1/0), Σιόβας (ΑΜ 0/0), Μπενίτες (ΕΠ 4/1) και Ντοσεβί (ΜΕ 2/0).


Πιθανή ενδεκάδα 4-3-2-1: Ρομπέρτο – Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουί – Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης – Αφελάι, Ντομίνγκες – Μήτρογλου.

Κωδικός: 149

Γήπεδο: "Swedbank Stadion"
Προϊστορία δεκαετίας: -
Καιρός: 13oC, νεφελώδης
Διαιτητής: Sergey Karasev (Ρωσία)
Τηλεοπτική μετάδοση: ΝΕΡΙΤ

1ος όμιλος: Γιουβέντους 3, Ολυμπιακός 3, Ατλέτικο Μαδρίτης 0, Μάλμε 0

Επόμενη αγωνιστική (22/10): Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλμε, Ολυμπιακός - Γιουβέντους

*Δεν έχει παίξει ποτέ ξανά στο παρελθόν με ελληνική ομάδα η Μάλμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

*32 χρόνια πριν εντοπίζεται η μια και μοναδική κόντρα του Ολυμπιακού εναντίον σουηδικής ομάδας. Ήταν τη σεζόν 1982-1983, όταν οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν την Έστερ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ). Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε με δύο νίκες.

*Πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μάλμε, το σημερινό είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ιστορίας της στους ομίλους της διοργάνωσης. Έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2011-2012, πήρε μόλις έναν πόντο σε τρία εντός έδρας ματς.

*Αήττητη η Μάλμε στα τελευταία 6 εντός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ (όλα προκριματικά), κέρδισε τα τέσσερα, δε δέχτηκε γκολ στα πέντε. Συνολικά σε 8 ματς προκριματικών, ηττήθηκε μόλις μια φορά.

*Το δεύτερο ημίχρονο είναι το καλύτερο επιθετικά για τη Μάλμε, που έχει σκοράρει στο σουηδικό πρωτάθλημα τα 36/52 γκολ σ’ αυτό το διάστημα.

*Αήττητη στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς για όλες τις διοργανώσεις η Μάλμε, σκόραρε στα 11 εξ’ αυτών. Στα 7 μάλιστα σημείωσε τουλάχιστον 3 γκολ!

*Μόλις τρεις νίκες μετράει ο Ολυμπιακός στα 14 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το συνολικό ρεκόρ του σ’ αυτό το σερί είναι 3-2-9.

*Δέχτηκε γκολ στις 11/14 τελευταίες εξόδους του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός, σκόραρε στις οκτώ (8/14 G/G).

*Από δύο σερί Under 1,5 προέρχεται ο Ολυμπιακός στις εγχώριες υποχρεώσεις του, για πρώτη φορά φέτος δε σκόραρε κόντρα στον Ατρόμητο (ήττα 1-0).

*Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 100 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. 


betarades

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes