Ξάνθη-Παναθηναϊκός: Ανάλυση-Ενδεκάδες (Κύπελλο Ελλάδος) - ALLGRSERIES - TV NEWS

20 Ιανουαρίου 2015

Ξάνθη-Παναθηναϊκός: Ανάλυση-Ενδεκάδες (Κύπελλο Ελλάδος)

           Ανάλυση και πιθανές ενδεκάδες του αυριανού αγώνα από τον SportsOverAll.


Αντιμέτωποι και πάλι Ξάνθη και Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η κληρωτίδα δεν ήταν «φιλική» με την ομάδα των «πρασίνων», καθώς από τους 8 πιθανούς αντιπάλους που είχαν τους έβγαλε τον πιο δύσκολο θεωρητικά. Σαφέστατα θα έρθει πιο «διαβασμένος» ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του, κατά πάσα πιθανότητα όμως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πραγματοποιήσει αλλαγές στην παράταξη της ομάδας του, αλλά και στις οδηγίες που θα δώσει στους παίκτες του. Αμφότερες οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο ισοπαλίες και απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα (με Κέρκυρα η Ξάνθη, και με Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός), το αυριανό παιχνίδι όμως χρήζει μεγάλης σημασίας, καθώς όποιος προκριθεί από αυτό τον αγώνα (έχοντας ήδη τον ΠΑΟΚ εκτός συνέχειας), βάζει γερές βάσεις για μια πολύ καλή πορεία μαζί με Ατρόμητο, Αστέρα και Ολυμπιακό πλέον και κοιτάζει το κάτι παραπάνω με άλλο μάτι. Βάσει προϊστορίας ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα ακόμα και μέσα στην πόλη της Ξάνθης, μετρώντας 14 νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έναντι 9 της Ξάνθης με 6 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Παραδοσιακά, τα Πηγάδια ήταν και είναι μια σχετικά δύσκολη έδρα για τους «πράσινους», αν και αρκετές φορές τελικά καταφέρνουν έστω και οριακά να φύγουν με θετικό πρόσημο από αυτά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει την «πολυτέλεια», να μην έχει καμία απουσία για τον αυριανό κρίσιμο αγώνα (αν εξαιρέσουμε τις μακροχρόνιες απουσίες Ράνου-Τριάδη και Κάλβο), ενώ στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Αναστασίου θα στερηθεί τις υπηρεσίες των:  Κουτρουμπή, Νίνη και Μπερίσα (ενσωματώθηκε στην Κ-19 Εθνική της Σουηδίας), ενώ αμφίβολη κρίνεται και η παρουσία του Μπουί, που αποθεραπεύεται με αργούς ρυθμούς. 



ΞΑΝΘΗ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα χρησιμοποιήσει λογικά ένα 4-2-3-1 με δύο οχτάρια και ένα δεκάρι πιο μπροστά τους, σε πιο ελεύθερο ρόλο. Φυσικά το πιο αναμενόμενο είναι πως δε θα πάει να κυνηγήσει το 4-2, αλλά λογικά θα προσπαθήσει να προηγηθεί νωρίς και πάλι η ομάδα του και από εκεί και πέρα ότι προκύψει από τις αντεπιθέσεις. Να πούμε πως ο κ. Λουτσέσκου στο ματς ενάντια στην Κέρκυρα, εφάρμοσε ένα ελαφρό rotation και αύριο λογικά θα παρατάξει την βασική ενδεκάδα της ομάδας του, έως τώρα.

Τερματοφύλακας ο Δημήτρης Κυριακίδης. Δεν έκανε καλή εμφάνιση στο ματς με Ολυμπιακό, ενώ με την Κέρκυρα δεν χρειάστηκε να επέμβει για να σώσει την ομάδα του πολλές φορές, αύριο θα θελήσει να επιστρέψει στις εμφανίσεις που έκανε μέχρι πριν τα δύο αυτά ματς και να δεχτεί ει δυνατόν λιγότερα γκολ.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρυπίδης-Γούτας. Το πιο συνηθισμένο δίδυμο στην άμυνα για την Ξάνθη έως τώρα, λογικά αυτό θα παράξει και αύριο ο Ρουμάνος τεχνικός, καθώς αποδίδει αρκετά καλά, ενώ να θυμίσουμε πως αυτό είχε παρατάξει και στο νικηφόρο πρώτο ματς για το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό.

Δεξί μπακ ο Δήμος Μπαξεβανίδης, που επιστρέφει αφού εξέτισε την ποινή της κόκκινης κάρτας στο ματς με την Κέρκυρα. Στα αριστερά θα βρίσκεται ο Φερνάντο Γουάλας. Δύο παίκτες με ικανότητα να βοηθήσουν και επιθετικά την ομάδα τους.

Στον άξονα ως οχτάρια ο Νιγηριανός Κρίστιαν Ομπόντο μαζί με τον Θοδωρή Βασιλακάκη. Τα έχουμε ξαναπεί για αυτό το δίδυμο, ο πρώτος με μειωμένα τρεξίματα πλέον λόγω ηλικίας, θα βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του, ο δεύτερος θα τον καλύψει σε αυτό που υστερεί, στα τρεξίματα.

Δεκάρι ο Κλέιτον, που θέλει να επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις αύριο, μετά το διάστημα ντεφορμαρίσματος που διανύει μετά τις γιορτές.

Δεξί εξτρέμ ο Σολτάνι και αριστερό ο Λουσέρο για τους Θρακιώτες. Δύο παίκτες γρήγοροι, ο μεν Σολτάνι χρήζει βελτίωσης στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στην διαχείριση της κατοχής μπάλας, αν και φαίνεται πως δουλεύει πάνω σε αυτό το τομέα, ο δε Λουσέρο είναι ολοκληρωμένο προϊόν που διαθέτει τα προσόντα να απειλήσει πολλές αντίπαλες άμυνες.

Σέντερ φορ ο Παντελής Καπετάνος.




ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Αναστασίου λογικά θα παρατάξει την ομάδα του με ένα 4-2-3-1. Παρόμοιο σχήμα με αυτό του αντίπαλου τεχνικού του στον αυριανό αγώνα. Δύο οχτάρια και ένας πιο ελεύθερος μπροστά τους.

Τερματοφύλακας ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού λογικά θα προτιμήσει την ξεκούραση του βασικού έως τώρα Λούκ Στίλ, όπως και στα περισσότερα ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα, με τον Έλληνα πορτιέρο να παίρνει για άλλη μια φορά τη θέση του.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδης. Ο Ταυλαρίδης έχει μπει πολύ δυναμικά στις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα της "αγαπημένης" του ομάδας και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην πρώην του ομάδα, τον Ατρόμητο. Παρτενέρ του ο Γκόρντον Σίλντεφελντ, που θα παίξει αύριο ένεκα και της απουσίας του Γιώργου Κουτρουμπή λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Δεξί μπακ ο Χρήστος Μπούρμπος και αριστερό ο Νάνο. Ο πρώτος χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις πλέον όσο περνούν τα χρόνια, θα αφιερωθεί μόνο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο δεύτερος αν και σε παρόμοια ηλικία μπορεί με άνεση να βοηθήσει και επιθετικά αν χρειαστεί, ενώ έχει και πολύ καλά χτυπήματα.

Στα οχτάρια οι βασικοί υποψήφιοι είναι οι Μέντες και Λαγός. Θα έχουν ως δουλειά την καλή άμυνα και το πρώτο μαρκάρισμα στον πολύ δραστήριο και απειλητικό Σίλβα Κλέιτον, που όμως(όπως ήδη είπα) στα τελευταία παιχνίδια διανύει μια περίοδο ντρεφορμαρίσματος. Μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ζέκα. 

Δεξιά στην επίθεση ο Νίκος Καρέλης, που αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά μπορούμε να πούμε τη σαιζόν και έπαιξε μάλιστα 3 φορές και στην Εθνική ανδρών, εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει μία "κοιλιά" και δεν συνεχίζει να εντυπωσιάζει.. Παρ'όλα αυτά νομίζω πως ακόμα έχει θέση στην εντεκάδα του Παναθηναϊκού και με μεγάλη ευκολία μάλιστα. Στην άλλη πλευρά ο Ντάνιελ Πράνιτς.

Σέντερ φορ ο Μάρκους Μπέργκ. Στο ματς πρωταθλήματος η Ξάνθη γλύτωσε από τον Σουηδό, καθώς αν και ήταν στην Ακριτική πόλη μια ίωση της τελευταίας στιγμής δε του είχε επιτρέψει να παίξει.Πιθανότητες συμμετοχής έχει και ο Μλάντεν Πέτριτς μιας και ο Γιάννης Αναστασίου ίσως να μη ρισκάρει να ξεκινήσει βασικό τον Σουηδό, αφού μετά από πολλούς μήνες αποχής από τα γήπεδα έχει βγάλει 3 συνεχόμενα 90λεπτα και δείχνει κουρασμένος. Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή προπόνηση που έκανε ατομικό για αυτό το λόγο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes