Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0: Άλμα πεντάδας με Κλέϊτον! - ALLGRSERIES - TV NEWS

22 Μαρτίου 2015

Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0: Άλμα πεντάδας με Κλέϊτον!

Με ένα πανέμορφο γκολ του Σίλβα Κλέϊτον στον 49ο λεπτό, η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 απέναντι στον Ατρόμητο, κάνοντας άλμα πεντάδας.

Η Ξάνθη πλέον φτάνει τους 46 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πέμπτο στη βαθμολογία ΠΑΣ. Οι Περιστεριώτες έμειναν στους 43 βαθμούς, αλλά δεδομένου ότι χρωστούν ένα παιχνίδι, αυτό με τον ΟΦΗ,  ουσιαστικά έχουν και αυτοί 46 βαθμούς. Εν ολίγοις, το θρίλερ για την τελική πεντάδα συνεχίζεται!

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:

4-2-3-1 για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κυριακίδης ήταν στην εστία για τους γηπεδούχους, με τους Μπέρτο (δεξιά), Γουάλας μπακ και τους Γούτα, Παπάζογλου κεντρικούς αμυντικούς. Παπαστεριανός και Ομπόντο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Λουσέρο, Σολτάνι στα δύο άκρα και τον Κλέιτον πίσω από τον Καπετάνο, ο οποίος ήταν στην κορυφή.


Ο Νιόπλιας από την άλλη, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, με τον Γκορμπούνοφ στο τέρμα και τους Νάστο, Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Κοντοέ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Δημούτσος, Γκαρσία, Κατσουράνης ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, ο Ούμπιντες στη δεξιά πτέρυγα, ο Μαρσελίνο στην αριστερή και προωθημένος ο Ναπολεόνι.

Ο αγώνας:

Ο Ατρόμητος από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε διάθεση να απειλήσει, αλλά τελικά αυτή που το έκανε ήταν πρώτη η Ξάνθη. Ο Νάστος με το κεφάλι στο 5' έδιωξε σε κόρνερ μετά το σουτ του Σολτάνι από την περιοχή. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 10' με τον Κατσουράνη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά προ του Κυριακίδη, αλλά ο Ομπόντο πάνω στην γραμμή κατάφερε να απομακρύνει, κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Στα επόμενα λεπτά οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως οι Περιστεριώτες είχαν σωστή αμυντική λειτουργία. Το 1ο ημίχρονο
 βρήκε τις ομάδες ισόπαλες στο 0-0 κάτι που ήταν απόλυτα δίκαιο.

Ονειρεμένο ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο!

Η Ξάνθη αν ήθελε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πεντάδας έπρεπει να πετύχει γκολ, και αυτό έκανε στο 49' με τον Σίλβα Κλέϊτον. Ο Βραζιλιάνος με ωραία προσωπική ενέργεια «χόρεψε» τους Δημούτσο και Λαζαρίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο σουτ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ο Καπετάνος αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 69', ενώ στο 71' ο Γκορμπούνοφ σταμάτησε τον Κλέιτον που μπήκε με... φόρα στην περιοχή. 

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια άρχισε να πιέζει στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, όμως ήταν πια αργά, με την Ξάνθη να παίρνει δίκαια ένα σημαντικό τρίποντο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:




MATCH INFO:

Γήπεδο: «Skoda Ξάνθη Arena»
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης Γιώργος (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Φαντόπουλος Νίκος (ΕΠΣ Πειραιά)
4ος: Αμπάρκιολης Απόστολος (ΕΠΣ Καβάλας)
Κίτρινες κάρτες: 37' Σολτάνι, 76' Νάστος, 83' Καπετάνος
Κόκκινες: -/-
Γκολ: 49' Κλέιτον

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Γουάλας, Παπαστεριανός (85' Φλίσκας), Ομπόντο, Παπάζογλου, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι (87' Βάλτερ), Καπετάνος (90'+4' Ράνος)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Δημούτσος (73' Καράσκο), Γκαρσία, Κατσουράνης, Ούμπιντες (90'+5' Παπάζογλου), Μαρσελίνιο (76' Μπρίτο), Ναπολεόνι






































 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes