Λουτσέσκου: "Καταπληκτική στιγμή για την Ξάνθη ο τελικός" - ALLGRSERIES - TV NEWS

22 Μαΐου 2015

Λουτσέσκου: "Καταπληκτική στιγμή για την Ξάνθη ο τελικός"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, υποστήριξε πως για την Ξάνθη ο τελικός Κυπέλλου είναι όνειρο και πρόκληση. 

Αρχικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρωτήθηκε για την πρωτοβουλία που πήρε η ΕΠΟ να αφιερώσει τον τελικό κατά του bullying: «Είναι μια φανταστική ιδέα να υποστηρίξουμε τέτοιους είδους αρχές. Δεν ζούμε εύκολες στιγμές και όλοι πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω για να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες. Καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε τέτοιου είδους μάχες».

Το λόγο πήρε ο Κώστας Φλίσκας, που ανέφερε: «Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής, που έχει περάσει στα σπίτια. Σαν γονείς πρέπει να γίνεται ενημέρωση, όπως και στα σχολεία».

-Έχει πλεονεκτήματα να είναι η Ξάνθη αουτσάιντερ;

Λουτσέσκου: «Για εμάς είναι καταπληκτική στιγμή, για την πόλη και για τους παίκτες. Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί σε τελικό, η ομάδα δεν έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Μερικές φορές αυτό το μεγάλο όνειρο δίνει ενθουσιασμό. Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να κερδίζει τρόπαια, αλλά όταν έχεις ένα όνειρο και παλεύεις για αυτό μπορεί να αντισταθμίσεις την απειρία. Ήρθαμε να παλέψουμε».

Φλίσκας: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, ο πιο ιστορικός αγώνας. Ο Ολυμπιακός έχει δυναμική και για αυτό εμείς πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε το Κύπελλο».

Ακολούθησαν ερωτήσεις στον Ραζβάν Λουτσέσκου

-Έχει ελλείψεις η ομάδα;

«Θα λείπει ο Παπάζογλου, όλοι οι άλλοι είναι έτοιμοι και με αυτοπεποίθηση».

- Θα παίξει επιθετικά η Ξάνθη ή όχι;

Λουτσέσκου: «Μπορεί να αναγκαστούμε να οπισθοχωρήσουμε. Θα επιδιώξουμε να παίξουμε καλό και σωστό ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κρατήσουμε τέλεια ισορροπία, να αντιδράσουμε τέλεια την κατάλληλη στιγμή. Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Είμαστε μια συμπαγής ομάδα, ένα καλό γκρουπ. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει. Σε τέτοια ματς, όπως ο τελικός, απέναντι ειδικά στον Ολυμπιακό, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι. Να ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθούμε τέλεια».

-Πιστεύετε έχει αλλάξει στυλ ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός με τον Περέιρα;

«Για εμένα το στυλ του Ολυμπιακού με τον Περέιρα δεν έχει αλλάξει. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες που έχουν κατακτήσει τρόπαια. Ο νέος προπονητής έδωσε κίνητρο, μια και το πρωτάθλημα κατακτήθηκε πέντε παιχνίδια πριν από το τέλος. Η κύρια δουλειά του κ. Περέιρα ήταν να διαχειριστεί το ρόστερ και να τους δώσει κίνητρο».

-Είναι αυτή η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας σας;

«Δεν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου αυτή. Είχα παρουσιαστεί στους παίκτες μου μετά το ματς Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου. Τους είχα πει ότι ήταν σημαντική νίκη, γιατί στο Κύπελλο τα πάντα είναι πιθανά. Είμαι ειλικρινής, τότε πίστεψα ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό και τελικά είμαστε εδώ. Είναι πρόκληση για εμένα που είμαι εδώ στον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου. Δεν μπορώ να ξεχάσω και τους άλλους τελικούς που έπαιξα. Ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα είναι το φαβορί. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, μόνο να κερδίσουμε».

-Είναι πιο σημαντικό η κατάκτηση του Κυπέλλου ή ότι ανοίγει ο δρόμος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο;

«Δεν υπάρχει κανείς που να σκέφτεται το μέλλον. Υπάρχει μόνο ο τελικός, το τρόπαιο. Η πιο όμορφη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι να παίζεις σε έναν τελικό. Ξεκινάς από το 0-0. Η πιο ευτυχισμένη στιγμή είναι να κατακτήσεις το Κύπελλο. Δεν νομίζω ότι κάποιος παίκτης μπορεί να χάσει τη συγκέντρωσή του. Σε τέτοιο ματς έχεις την απόλυτη συγκέντρωση. Το όνειρό μας μπορεί να μας δώσει το δικαίωμα να παλέψουμε περισσότερο σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Έχουμε βελτιωθεί πολύ όλη τη χρονιά. Μόνο δύο παίκτες έχουν αγωνιστεί σε τελικό. Είμαστε ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε πετύχει. Είναι το τελευταίο επίσημο ματς. Θα παλέψουμε χωρίς να σκεφτούμε οποιαδήποτε άλλη άποψη. Έχω ισχυρό κίνητρο να κερδίσω το Κύπελλο και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Η πίεση είναι στον Ολυμπιακό, αλλά και η δική μας επιθυμία είναι μεγάλη. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου. Είμαι ικανοποιημένος με ό,τι έχω κάνει. Δέκα φανταστικά χρόνια. Έχω βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Αν πρέπει να συγκριθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes