Βίδος για Αρναούτογλου: "Είναι αμήχανος, άχρωμος και σαχλός" - ALLGRSERIES - TV NEWS

26 Μαΐου 2015

Βίδος για Αρναούτογλου: "Είναι αμήχανος, άχρωμος και σαχλός"

Η νέα εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ANT1, «Η μάμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», όσο καιρό προβάλλεται έχει δεχτεί καλές αλλά και κακές κριτικές.

Την δική του κριτική ήρθε η στιγμή να κάνει ο Κοσμάς Βίδος μέσα από την στήλη του στο «Βήμα», θεωρόντας πως μέσα από αυτή την εκπομπή δεν υπάρχει σωστή προβολή της ελληνικής κουζίνας και οικογένειας, ενώ όσον αφορά τον παρουσιαστή, Γρηγόρη Αρναούτογλου, γράφει σκληρά λόγια.

Διαβάστε όσα έγραψε ο τηλεκριτικός:

«Το τραπέζι ήταν ανέκαθεν ένας χώρος όπου συναντιόμασταν τα μέλη μιας οικογένειας, οι συγγενείς και οι φίλοι, για να μοιραστούμε, να κεραστούμε και να κεράσουμε, να Επικοινωνήσουμε, να χαρούμε και να ευτυχήσουμε. Αυτό ως τη στιγμή που η τηλεόραση αποφάσισε να το μετατρέψει σε ρινγκ, χώρο όπου η συνάντηση γίνεται για να συγκρουστούμε.

Σε εκπομπές όπως το «Κάτι ψήνεται» του Alpha οι καλεσμένοι στο δείπνο δεν είναι συνδαιτυμόνες αλλά αντίπαλοι που έρχονται για να ξετυλίξουν τη χειρότερη πλευρά του χαρακτήρα τους: να υπονομεύσουν, να ειρωνευτούν, να σχολιάσουν κακοπροαίρετα. Το νέο παιχνίδι του ΑΝΤΙ «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη μαμά σου» κινείται στο ίδιο πνεύμα, Και εδώ το ζητούμενο δεν είναι το μαγείρεμα καθώς ο χρόνος που δίνεται στους συμμετέχοντες - τις μητέρες που καθοδηγούν και τα παιδιά τους που μαγειρεύουν - είναι τόσο περιορισμένος που φαγητό της προκοπής αποκλείεται να γίνει, όπως φάνηκε από το πρώτο επεισόδιο. Αυτό που διαδραματίζεται στην κουζίνα είναι ένα κακοπαιγμένο μονόπρακτο, μια αδέξια τραγικωμωδία, ένα πασάλειμμα και τίποτε άλλο. Είναι η δυσφήμηση της ελληνικής κουζίνας αλλά και της ελληνικής οικογένειας, της σχέσης μητέρας και παιδιού: οι συμμετέχοντες, εμφανώς δασκαλεμένοι από την παραγωγή, μιλούν απαξιωτικά για τους αντιπάλους (πού πήγε η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός;), τους κοροϊδεύουν, δοκιμάζουν με αηδία και με επιφωνήματα φρίκης το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές μαθαίνουν οι ελληνίδες μητέρες στους νιους και στις κόρες τους; Αυτές οι συμπεριφορές είναι το ζητούμενο για τη δημιουργία του απαραίτητου τηλεοπτικού σασπένς. Μόνο που το τελικό αποτέλεσμα και δεν έχει ενδιαφέρον και ενοχλεί με την ωμότητα όχι των φαγητών που σερβίρονται αλλά των τρόπων που υιοθετούνται.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ως κεντρικός παρουσιαστής είναι αμήχανος, άχρωμος, ξένος προς το αντικείμενο και σαχλός όταν προσπαθεί κάνοντας χαριτωμενιές να πυροδοτήσει τις αντιδράσεις των παικτών. Για τη συμμετοχή του Έκτορα Μποτρίνι , ως κριτή, τι να πούμε; Αν ο πολυβραβευμένος- σεφ θεωρεί ότι ωφελείται δανείζοντας το όνομα του σε μια τέτοια δουλειά, πάσο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes