Πάνος Χαρίτος: «Το τι συµβαίνει σήµερα στην ΕΡΤ ο κόσµος ξέρει να το κρίνει» - ALLGRSERIES - TV NEWS

18 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνος Χαρίτος: «Το τι συµβαίνει σήµερα στην ΕΡΤ ο κόσµος ξέρει να το κρίνει»

Για τον τρόπο που η νέα ΕΡΤ διαχειρίστηκε και συνεχίζει να διαχειρίζεται τα πολιτικά γεγονότα και γενικότερα τις εξελίξεις της επικαιρότητας, μιλάει ο Πάνος Χαρίτος στην Real» ο οποίος τελευταία μπήκε στο στόχαστρο πολλών αφού ήταν ο κεντρικός συντονιστής των δύο μεγάλων προεκλογικών debate...

Οι πολίτες επιλέγουν την ΕΡΤ;
«Τα γεγονότα ήταν τέτοια που έριξαν την ΕΡΤ στα βαθιά. ∆εν λειτουργήσαµε σε καθεστώς πανικού. Κρατήσαµε µια δηµοσιογραφική µατιά και δεν χρωµατίσαµε τις ειδήσεις όπως έκαναν τα ιδιωτικά κανάλια».

Η δηµόσια τηλεόραση και οι δηµοσιογράφοι της, ωστόσο, έχουν µπει στο µικροσκόπιο για την αντικειμενικότητά τους...
«Είναι δύο διαφορετικά θέµατα. Το ένα είναι πώς λειτουργούσε η ΕΡΤ µέχρι πρότινος και δεν έχει να κάνει µε τους δηµοσιογράφους της, αλλά µε το πώς ήταν δοµηµένη και µε ποιον τρόπο µετέφερε την ειδησεογραφία, µέσα από το πρίσµα ενός «µπαµπούλα» από πάνω. Για να ακριβολογώ, ήταν ο τρόπος που θα εκλάµβανε το πώς ειπώθηκε µια είδηση το Μέγαρο Μαξίµου, η πολιτική ηγεσία. Νοµίζω το τι συνέβαινε παλιά τόσο ο κόσµος που παρακολουθούσε την ΕΡΤ όσο και οι δηµοσιογράφοι το ξέρουν πολύ καλά. Το τι συµβαίνει σήµερα, επίσης, ο κόσµος ξέρει να το κρίνει. Ο ρόλος της δηµόσιας τηλεόρασης είναι να µεταφέρει µια είδηση είτε είναι αρεστή είτε όχι, τελεία και παύλα. Τώρα, το πώς λειτουργούν οι δηµοσιογράφοι σε συνθήκες κρίσης είναι ένα δεύτερο ζήτηµα. Έχει να κάνει µε το πώς ο καθένας µας διαχειρίζεται την είδηση και πόσο διατεθειµένος είναι να µην υποκύψει σε πιέσεις και φυσικά αν είναι έτοιµος να παίξει «παιχνίδια» τα οποία υποβάλλονται από τους εκδότες. ∆εν αµφισβητώ ότι είναι µια δύσκολη εποχή για να βάλεις «κόκκινες γραµµές» και να προτάξεις τα στήθη σου ώστε να προφυλάξεις τον εαυτό σου, την αξιοπρέπειά σου και αυτό που ασκείς. Νοµίζω ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι διατεθειµένοι να µπουν σε αυτή τη διαδικασία και να εξυπηρετήσουν κάποια συµφέροντα, αλλά σε γενικές γραµµές στο τέλος κρινόµαστε όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes