Ξάνθη - Ολυμπιακός: Ανάλυση - Πιθανές ενδεκάδες - ALLGRSERIES - TV NEWS

21 Σεπτεμβρίου 2015

Ξάνθη - Ολυμπιακός: Ανάλυση - Πιθανές ενδεκάδες

Ανάλυση και πιθανές ενδεκάδες του αυριανού αγώνα ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό από τον SportsOverAll.

Με καθυστέρηση δύο ημερών, θα παιχτεί τελικά η 4η αγωνιστική, με τα ματς που ξεχωρίζουν να είναι σαφώς το ντέρμπυ μεταξύ του δικέφαλου του Βορρά ενάντια σε αυτόν του Νότου, αλλά και σε δεύτερη μοίρα αυτό της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, που ταξιδεύει στην Ακριτική πόλη μία εβδομάδα μετά την ήττα του από την Μπάγερν, ώστε να αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερα στημένες τακτικά ομάδες του πρωταθλήματος έως τώρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Αύριο Τρίτη, Παναιτωλικός - Βέροια (18:15), Πλατανιάς - Ηρακλής (18:15) και Ξάνθη - Ολυμπιακός (20:30). Μεθαύριο Τετάρτη θα γίνουν οι αγώνες, Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός (16:00), Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος (18:15), Πανθρακικός - Καλλονή (18:15), ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (18:15) και τέλος το ντέρμπυ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στις 20:30.

Η μεν Ξάνθη προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο Περιστέρι, και αφού έσπασε με αυτή τη νίκη της ένα αήττητο σερί 35 αγώνων για τον Ατρόμητο, θέλει πλέον να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει ότι καλύτερο από το αυριανό ματς, ενώ ο δε Ολυμπιακός, θέλει να δείξει πως παρά την ήττα του από τη Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λίγκ, παραμένει η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Πολλά ματς έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού μιλάμε για τον Ολυμπιακό, αλλά και την Ξάνθη που είναι 26 συναπτά έτη στην Α' Εθνική κατηγορία. Η προϊστορία όμως ακόμα και στα ματς που οι «Ακρίτες» υποδέχονται τον Ολυμπιακό, γέρνει προς το μέρος των φιλοξενούμενων, αφού αυτοί είναι που μετρούν 20 νίκες, μόλις 2 ισοπαλίες και 9 ήττες σε σύνολο 31 αγώνων.

Η μοναδική απουσία που θα έχει αύριο η Ξάνθη, είναι αυτή του Μπέρτου, ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση της «Ακριτικής» ΠΑΕ, στην προπόνηση του Σαββάτου, έπαθε διάστρεμμα και δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος όπως όλα δείχνουν για τον αυριανό πολύ σημαντικό αγώνα της ομάδας του. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει να λύσει περισσότερα προβλήματα, αφού θα λείψουν αρκετοί παίκτες από τον αυριανό αγώνα. Συγκεκριμένα ο Μάρκο Σίλβα δε θα έχει στη διάθεσή του, τους Τσόρι, Μανιάτη, Μπουχαλάκη, αλλά και Φουστέρ.

Πίεση ψηλά, γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι θα επιλέξει λογικά ο Μάρκο Σίλβα, επιζητώντας ίσως και ένα γρήγορο γκολ, ώστε να «ανοίξει» την άμυνα της Ξάνθης, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου όπως όλα δείχνουν, θα ρίξει το βάρος πιο πολύ στο αμυντικό κομμάτι, προσπαθώντας έτσι να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό, για άλλον ένα αγώνα, και επιθετικά θα προσπαθήσει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό με αντεπιθέσεις και ότι άλλο προκύψει, φυσικά πρέσινγκ ψηλά θα εφαρμόσει και ο Ρουμάνος κόουτς.



ΞΑΝΘΗ


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου λογικά θα επιλέξει ένα συνηθισμένο πλέον 4-2-3-1.


Τερματοφύλακας ο Λουίτζι Τζέναμο που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα ματς που προηγήθηκαν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητο, κρατώντας ανέπαφη την εστία του και στα τρία ματς, κάτι το οποίο στην Ξάνθη θα εύχονται να συνεχίσει και στον αυριανό αγώνα.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρυπίδης και Φλίσκας, το δίδυμο που έπαιξε σε όλα τα προηγούμενα ματς και άφησε πολύ κόσμο να παραμιλά χάρη στα όσα έκαναν.

Δεξί μπακ, ο Δήμος Μπαξεβανίδης, που θα πάρει φανέλα βασικού, μετά από καιρό και εξαιτίας του τραυματισμού του Μανώλη Μπέρτου, έχοντας έτσι την ευκαιρία του να αποδείξει ότι αξίζει αυτός τη μόνιμη θέση στην αρχική ενδεκάδα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, θα βρίσκεται λογικά ο Φερνάντο Γουάλας, αφού από πέρυσι που ήρθε στην Ξάνθη, έχει κάνει τρομερή βελτίωση σε όλους τους τομείς, κάτι το οποίο φαίνεται και μέσα στο γήπεδο.

Στον άξονα οι Λουσέρο και Παπαστεριανός,  με τον Λουσέρο να επωμίζεται το επιθετικό κομμάτι και τη μεταβίβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ενώ τον Παπαστεριανό να αναλαμβάνει έναν ρόλο πιο αμυντικογενή, αφού θα μένει πιο πίσω για να καλύπτει τον Λουσέρο και να έχει υπόψη του και τα πρώτα αμυντικά μαρκαρίσματα στους αντίπαλους επιθετικούς.

Δεκάρι ο Ρουμάνο Οβίντιου Ερέα, που ακόμα δεν φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στο κλίμα της ομάδας, κάτι το οποίο τον εμποδίζει και από τον να δώσει το 100% σε κάθε αγώνα.

Δεξί εξτρέμ ο Καρίμ Σολτάνι, ενώ στα αριστερά θα έχουμε μια σκληρή μονομαχία, ανάμεσα σε Ντιμιτρόφ και Νιέτο, που κρίνουμε πως θα έχει νικητή τον δεύτερο.

Σέντερ φορ επιστρέφει ο Παντελής Καπετάνος.




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Μάρκο Σίλβα λογικά θα επιλέξει και αυτός ένα 4-2-3-1.


Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός που το καλοκαίρι αποτέλεσε μήλον της έριδος, ανάμεσα σε πολλές γνωστές ομάδες του εξωτερικού(όπως Άρσεναλ, Βαλένθια και Βιγιαρεάλ), αλλά τελικά η μεταγραφή του δε προχώρησε για καμία από τις παραπάνω ομάδες, όπως όλα δείχνουν στόχος του είναι και φέτος να συνεχίσει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα των ερυθρολεύκων.

Σέντερ μπακ ο Ντα Κόστα και Σιόβας, με τον Ισπανό Μποτία όμως να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή και να διεκδικεί θέση βασικού, αντί του ενός από τους παραπάνω.

Δεξί μπακ ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ενώ στα αριστερά είναι πάρα πολύ πιθανό να παίξει ο Λεάντρο Σαλίνο, που έκανε μια τρομερή εμφάνιση στο ματς με την Μπάγερν και είναι σίγουρο πως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία - επιβράβευση, με τον Μαζουακού να μένει εκτός.

Στον άξονα θα βρίσκονται οι Καμπιάσο και Κασάμι, αφού ίσως προτιμηθεί για λόγους rotation ο Κασάμι να παίξει πιο πολύ αύριο και όχι στο ματς με τα Γιάννενα που θα προηγείται του πολύ σημαντικού αγώνα με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς. Ο Καμπιάσο οργανωτής, ο Κασάμι λίγα μέτρα πιο πίσω.

Δεκάρι ο Κώστας Φορτούνης, που θα ξεκινήσει βασικός, και περιμένουν πολλά από αυτόν οι «Ερυθρόλευκοι», αφού με την απουσία του Τσόρι, θα πέσει σχεδόν όλο το βάρος της δημιουργίας πάνω του.

Δεξί εξτρέμ ο Ερνάνι, που ίσως προτιμηθεί για να πάρει χρόνο και να βοηθηθεί στην ταχύτερη ενσωμάτωσή του στην ομάδα, ενώ αριστερό εξτρέμ ο Ντουρμάζ που επανέρχεται στην βασική ενδεκάδα.

Σέντερ φορ, ο Φινμπόγκασον που θα πάρει επίσης χρόνο αύριο για να δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά και για να προσαρμοστεί πιο εύκολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes