Ξάνθη - ΠΑΟΚ (16η αγωνιστική): Ανάλυση - Πιθανές Ενδεκάδες - ALLGRSERIES - TV NEWS

2 Ιανουαρίου 2016

Ξάνθη - ΠΑΟΚ (16η αγωνιστική): Ανάλυση - Πιθανές Ενδεκάδες



Ανάλυση και πιθανές ενδεκάδες του αυριανού αγώνα, ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ, από τον SportsOverAll.


Ο Αστέρας επικράτησε 4-0 του Πανθρακικού, σε ματς που ξεκίνησε στις 16:00, ενώ και τα Γιάννενα επικράτησαν της Βέροιας με 2-0 στους Ζωσιμάδες. Πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε και η αναμέτρηση Ηρακλής - Καλλονή, για να κλείσει κάπως έτσι η πρώτη αγωνιστική ημέρα του 2016 για τη Super League. Συνεχίζουμε αύριο, όπου η αγωνιστική δράση ξεκινά με τον αγώνα Πλατανιάς - ΑΕΚ στις 15:00, ενώ στις 17:15 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ξάνθη - ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός - Ατρόμητος σε Πηγάδια και Λιβαδειά αντίστοιχα. Τέλος υπάρχει και το ματς Πανιώνιος - Ολυμπιακός στις 19:30 της ίδιας ημέρας. Κλείνουμε την 16η αγωνιστική της φετινής σαιζόν με τον αγώνα Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 19:30 στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Με την πικρία έμεινε η Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική, αφού αν και έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και ήταν η κυρίαρχη ομάδα του αγώνα, απέναντι στα Γιάννενα, μια λάθος υπόδειξη πέναλτι του βοηθού διαιτητή της αναμέτρησης, την έφερε να κυνηγά το σκορ και το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να ισοφαρίσει και να φύγει με τον ένα βαθμό από το γήπεδο των Ζωσιμάδων. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ ήταν ο τυχερός της αναμέτρησης με τον Πλατανιά στην Τούμπα, αφού χωρίς να παίξει ικανοποιητικό ποδόσφαιρο κατάφερε και αυτός με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Στέφανο Αθανασιάδη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα του Πλατανιά είχε 9 τελικές προσπάθειες έναντι 6 των γηπεδούχων, ενώ η Ξάνθη είχε 14 έναντι 4 των γηπεδούχων.

Αν και μεσοβδόμαδα υπήρχαν αρκετές απουσίες παικτών από τις προπονήσεις των δύο ομάδων, πολλοί από τους παίκτες τελικά επανήλθαν, και έτσι οι απουσίες μειώθηκαν σε αρκετά μικρότερο αριθμό. Για τη μεν Ξάνθη θα απουσιάσουν τελικά οι Παπαστεριανός και Μπαξεβανίδης, ενώ για τον δε ΠΑΟΚ θα λείψουν οι Κόστα, Ροντρίγκες και Γλύκος, όπως επίσης οι Κοροβέσης, Σαββίδης που όμως είναι πιο μικρές απώλειες.

Η προϊστορία των αγώνων, μεταξύ των δύο ομάδων, στην έδρα της Ξάνθης είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Για την ακρίβεια είνα άκρως ενδιαφέρουσα, αφού οι δυο ομάδες έχουν μοιραστεί τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Ξάνθη μετρά 11 νίκες, ο ΠΑΟΚ 12 και έχουν αναδειχθεί 6 φορές ισόπαλες. Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως το σκορ σπάνια ξεφεύγει και έχουμε επικράτηση κάποια από τις δύο ομάδες με σεβαστή διαφορά τερμάτων, τότε συμπεραίνουμε πως βάσει προϊστορίας αύριο θα δούμε ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον παιχνίδι.

Βάσει προϊστορία έχουμε ένα πολύ «δυνατό» παιχνίδι, βάσει ρόστερ και αγωνιστικής κατάστασης όμως; Οι «Ακρίτες» δεν διανύουν και την καλύτερη χρονιά τους φέτος, παρ'όλα αυτά, όμως είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στο φετινό ΠΑΟΚ. Ειδικά, μάλιστα αν ο Λουτσέσκου είναι τόσο καλά διαβασμένος όσο στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν το ματς μόνοι τους αν βρεθούν σε καλή μέρα, ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, αλλά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται.. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο ομάδες θέλουν το τρίποντο για να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά το ποιος θα το πάρει τελικά θα είναι αμφίρροπο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα λογικά.




ΞΑΝΘΗ 

Η αποστολή: Τσέναμο, Γκαραβέλης, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Γούτας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Ερέα, Ορφανίδης, Τριάδης, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι, Νιέτο, Ράνος και Καπετάνος.

4-2-3-1 για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τερματοφύλακας ο Λουίτζι Τζέναμο.

Το δίδυμο των σέντερ μπακ για την Ξάνθη θα αποτελέσουν λογικά οι Λισγάρας και Καρυπίδης, αν και πιθανότητες συγκεντρώνει και η συμμετοχή του Πάβολ Φάρκας αντί του Λισγάρα.

Δεξί μπακ ο Μανώλης Μπέρτος, ενώ αριστερά θα βρίσκεται ο Φερνάντο Γουάλας.

Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Λουσέρο και Φλίσκας, με τον Ρουμάνο Οβίντιου Ερέα να βρίσκεται λίγα μέτρα μπροστά τους στη θέση με το νούμερο «10».

Δεξί εξτρεμ ο Νικολάι Ντιμιτρόφ, ενώ στην άλλη πλευρά θα ξεκινήσει βασικός λογικά ο Ισπανός Ντάνι Νιέτο, που τελευταία έχει κάνει κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις.

Σέντερ φορ ο «άσφαιρος» έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα Παντελής Καπετάνος, ο οποίος θα επιχειρήσει αύριο να θυμηθεί τα περσινά του κατορθώματα σε αυτό τον αγώνα, όπου είχε σκοράρει δις στη νίκη της ομάδας του με 4-2.




ΠΑΟΚ

Η αποστολή: Όλσεν , Μελίσσας , Βίτορ , Μαλεζάς , Τζαβέλλας , Λέοβατς , Σκόνδρας , Κίτσιου , Κάτσε , Σάμπο , Χαρίσης , Τζιόλης , Γκολάσα , Τσίμιροτ , Πέλκας , Μακ , Μυστακίδης , Ζάιρο , Αθανασιάδης , Μπερμπάτοφ .

4-4-2 προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ο Ίγκορ Τούντορ.

Τερματοφύλακας ο νεαρός Μελισσάς.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Βίτορ, ενώ πιθανότητες συμμετοχής έχει και ο Τζαβέλλας αντί του Βίτορ.

Δεξί μπακ ο Γιάννης Σκόνδρας, ενώ στην άλλη πλευρά θα βρίσκεται ο Μαρίν Λέοβατς.

Στον άξονα υπάρχουν αρκετές επιλογές, όμως λογικά στην αρχική ενδεκάδα θα βρίσκονται οι Τσίμιροτ και Τζιόλης, με τον Κάτσε να διεκδικεί επίσης θέση.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης για τους Θεσσαλονικείς θα βρίσκεται λογικά ο Δημήτρης Πέλκας, ενώ στα αριστερά ο Ρόμπερτ Μακ, έτσι ώστε ο Ίγκορ Τούντορ να έχει όσες περισσότερες λύσεις γίνεται επιθετικά.

Το δίδυμο των σέντερ φορ θα αποτελείται από τους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Στέφανο Αθανασιάδη, σε μια προσπάθεια να προσπαθήσουν σπάσουν την ορθή αμυντική λειτουργία της Ξάνθης, ασκώντας και οι δυο συνεχή πίεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes