Παναθηναϊκός - Ξάνθη (21η αγωνιστική): Ανάλυση - Πιθανές Ενδεκάδες - ALLGRSERIES - TV NEWS

5 Φεβρουαρίου 2016

Παναθηναϊκός - Ξάνθη (21η αγωνιστική): Ανάλυση - Πιθανές Ενδεκάδες

Ανάλυση και πιθανές ενδεκάδες του αυριανού αγώνα, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ξάνθη στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής, από τον SportsOverAll.



Πλούσιο το πρόγραμμα, και με αρκετό ενδιαφέρον, και της 21ης αγωνιστικής της Σουπεριλίγκας. Συγκεκριμένα αυτό περιλαμβάνει, για αύριο Σάββατο τους αγώνες Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης στις 15:00, Λεβαδειακός - Πανθρακικός στις 17:15 και Παναθηναϊκός - Ξάνθη στις 19:30. Την Κυριακή, ξεκινάμε πρώτα με τον αγώνα Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα στις 15:00 στο Καυταντζόγλειο, ενώ στις 17:15 είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες Ατρόμητος - ΑΕΚ και Βέροια - Καλλονή, σε Περιστέρι και Βέροια αντίστοιχα. Τέλος στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει και το «ντέρμπυ» της αγωνιστικής, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Πανιώνιος - Παναιτωλικός στις 19:30.

Στα τελευταία της ματς, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δείχνει ικανή να μπορεί επιτέλους να παίρνει το τρίποντο που της χρειάζεται, ενώ με το πέρασμα του χρόνου δείχνει όλο και καλύτερα στοιχεία στο τρόπο παιχνιδιού της, αν και κάποιες αδυναμίες που έχει συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και να της στοιχίζουν σε κάποιες φάσεις, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους και στον τελευταίο αγώνα του «Τριφυλλιού» ενάντια στον Πλατανιά, το οποίο όμως κέρδισε με 2-3 στα Χανιά. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη μετά από μια σειρά αγώνων στους οποίους έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν πήρε το πολύτιμο τρίποντο από κανέναν, κατάφερε επιτέλους να συνδυάσει τη νίκη με πολύ καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο ενάντια στον Ηρακλή, νικώντας με 2-0 το «Γηραιό», με μαέστρο τον Ντάνι Νιέτο που σκόραρε δις.

Απώλειες έχουν και οι δύο ομάδες για τον αυριανό αγώνα, οι «πράσινοι», όμως, και ο Αντρέα Σταματσόνι έχουν να αντιμετωπίσουν σαφώς πιο πολλά προβλήματα, αφού αυτές οι απουσίες είναι πολύ σημαντικές και αφήνουν στην ουσία ξεκρέμαστο τον Παναθηναϊκό στην αμυντική του γραμμή. Ο λόγος για τους Κουτρουμπή, Τελάντερ και Σάντσεθ, όπως επίσης και για τους Μέστο, Αμπέντ  και τους επιθετικούς Μπέργκ και Μαμούτε, στο σύνολο λοιπόν, μετράμε 7 απουσίες. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη και ο Ραζβαν Λουτσέσκου, έχουν αν αντιμετωπίσουν επίσης κάποια προβλήματα, όχι όμως όσα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του αύριο τους Καπετάνο και Γουάλας, ενώ κανονικά συμπεριλήθφηκε και πάλι στην αποστολή ο Μανώλης Παπαστεριανός και ο Τσέναμο που τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό.

Βαριά η προϊστορία των αγώνων, των δύο ομάδων, η οποία, όμως υποδεικνύει και ποιος έχιε το πάνω χέρι, στη Λεωφόρο τουλάχιστον, αυτός φυσικά είναι ο Παναθηναϊκός, αφού στις 31 φορές που έχει υποδεχτεί την Ξάνθη στην έδρα του, την έχει νικήσει 24 από αυτές, 4 φορές γνώρισε την ήττα και 3 φορές οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Αναφορικά τώρα με το αγωνιστικό κομμάτι, η προσωπική μου άποψη είναι πως θα έχουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι, με την Ξάνθη, να προσπαθήσει να αποσπάσει ότι καλύτερο μπορεί, εκμεταλλευόμενη τις απουσίες των αντιπάλων της και τον Παναθηναϊκό να θέλει να καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν από αυτές και να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα εν όψει των δύσκολων αγώνων που έρχονται από εδώ και πέρα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αποστολή: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Νάνο, Χουχούμης, Ζέκα, Λαγός, Κλωναρίδης, Πράνιτς, Πέτριτς, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Λουντ, Καλτσάς, Εσιέν, Βλαχοδήμος, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες, Στάικος και Ευαγγέλου.

4-2-3-1 για τον Αντρέα Στραματσόνι.

Τερματοφύλακας ο Λουκ Στιλ.

Στα σέντερ μπακ βασικός αναμένεται να ξεκινήσει αυτή τη φορά ο Εσσιέν(!), λόγω και των πολλών απουσιών που υπάρχουν, ενώ μαζί του θα βρίσκεται και ο Στάθης Ταυλαρίδης.

Δεξί μπακ, όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα ξεκινήσει ο Ζέκα(!), αφού ο Ιταλός κόουτς δεν εμπιστεύεται τον νεαρό Μαρινάκη και ο Μέστο θα απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι. Στο άλλο άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Νάνο.

Στον άξονα οι Πράνιτς και Λαγός, ενώ λίγα μέτρα μπροστά τους ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκόυ, στο πρωτάθλημα.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Νίκος Καλτσάς, ενώ στην άλλη πλευρά θα βρίσκεται ο Κλωναρίδης.

Σέντερ φορ ο Μλάντεν Πέτριτς.

ΞΑΝΘΗ

Η αποστολή: Τσέναμο, Γκαραβέλης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Γούτας, Παπαστεριανός, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Ορφανίδης, Σολτάνι, Τριάδης, Ντιμιτρόφ, Κρίστοφερ, Νιέτο, Σκούρτης.

4-2-3-1 και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τερματοφύλακας ο Λουίτζι Τζέναμο.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρυπίδης και Λισγάρας, που απέδωσαν πολύ καλά στη νίκη επί του Ηρακλή.

Δεξί μπακ ο Μανώλης Μπέρτος, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί, για άλλη μια φορά, σε «ανάποδο» πόδι ο Δήμος Μπαξεβανίδης που όμως στα τελευταία ματς έχει αφήσει καλές εντυπώσεις.

Στον άξονα θα βρίσκεται λογικά ο Μανώλης Παπαστεριανός, με παρτενέρ του τον Άντριαν Λουσέρο, ενώ λίγο πιο μπροστά στη θέση με το «νούμερο 10» θα αγωνιστεί για ένα ακόμα ματς ο νεαρός Πέτρος Ορφανίδης που έχει αφήσει όλο το κόσμο με το στόμα ανοιχτό, χάρη στις πολύ καλές του εμφανίσεις.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Νικολάι Ντιμιτρόφ, ενώ στην άλλη πτέρυγα θα αγωνιστεί ο Ντάνι Νιέτο.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρίμ Σολτάνι, μοιάζει ο πιθανότερος, ένεκα και της απουσίας του Καπετάνου, αν και σε μια συμμετοχή από την αρχή ελπίζει και ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Σκούρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes