Το ALLGRSERIES BLOG έψαξε και βρήκε το βιογραφικό του σεφ Κυριάκου Μελά, ο οποίος μέσα από την εκπομπή «Μία» έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τις πρωτότυπες και πεντανόστιμες συνταγές του.
Μαγειρεύει από τα πέντε του, καθώς η μύτη του φέρει σημάδι από το πρώτο του ατύχημα στην κουζίνα.
Οι ρίζες του στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Κέρκυρα καταβάλλουν μνήμες, που δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν ανεπηρέαστο.
Αφήνει δυο πανεπιστήμια και σπουδάζει Μαγειρική. Κάτοχος τριών πτυχίων “Ecole hotelière Le Monde” (2001), “Oργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”, συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία Eurochef (2003) και παίρνει στοιχεία από παντού. Ισορροπεί τις γνώσεις του γύρω από το κρασί, τη γαλλική κουζίνα, τα χόρτα, τα μπαχαρικά (“Le Μonde” 2002), το κρέας (“Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών” 2003), στην αυθεντία της πρώτης ύλης και σε τεχνικές μαγειρικής.
Δουλεύει σε κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων. Η δραστηριότητά του αρχίζει από το Arion Hotel Astir Palace Vouliagmenis (2002), το La Veranda Restaurant Chandris Resort (2003) και καταλήγει στο Athens Hilton Hotel (2004) όπου και παίρνει το πρώτο του χρίσμα ως chef. Σημαντικές στάσεις αποτέλεσαν οι κουζίνες στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά (εστιατόριο Βαρούλκο 2003 - αστέρι michelin), Armonia Hotel Vouliagmenis, Porto Hydra Hotel και Ecali Club.
Ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε ιδιώτες και εταιρείες. Αναλαμβάνει το εστιατόριο Milos, Athens Hilton Hotel, Επίσημο Ξενοδοχείο Ολυμπιακών Αγώνων ως pastry και expeditor chef (Χρυσός Σκούφος 2004) εστιάζοντας στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Συνεχίζει στο ΟΑΚΑ (2005-2008) ως executive chef του Ολυμπιακού Σταδίου.
Ταξίδια στην Ευρώπη του δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσει την τέχνη του “food styling” και του “art de la table” σε νέα επίπεδα ως Food Designer. Αναλαμβάνει επίσης τις διοργανώσεις Eurovision Song Contest-Greece (2006) και λίγο αργότερα το UEFA Champions League-Athens 2007 και Final Four-Athens (2007) ως μεγάλες διοργανώσεις της Ελλάδας.
Εργάζεται για την ίδια εταιρεία-όμιλος Quality ως σύμβουλος επισιτισμού. Συνεργάζεται με εταιρίες yachting ως chef conseileur και με ιδιώτες καθώς μαγειρεύσει και για την Shakira (Αθήνα 2006), συντονίζει τους chefs του George Michael (Αθήνα 2007) και είναι o chef της οικογένειας Μεταξά έως σήμερα.
Συμμετέχει στο Chef Academy (Uniliver 2008) με θέμα «Οι πέντε αισθήσεις στην γαστρονομία» με τον Kees Van Erp, executive chef Unilever Europe και στο 1º Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας “Kalimera Breakfast” (Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας 2011).
Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης γαστρονομικής κοινωνικής συνείδησης, παρίσταται ως ομιλητής στο 2° Συνέδριο Παιδειατροφή (“Παιδειατροφή by Epode” 2011) και προωθεί τις ιδέες του κάνοντας συχνές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα τηλεοπτικά μέσα καθώς και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ως ενεργός chef και μέλος του Greece Chef’s Club εκφράζεται καλύτερα μέσα από την μεσογειακή δημιουργική κουζίνα.
Σε συνεργασία με την Καλλιτεχνούπολη-Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Τέχνης & Δημιουργίας, επιμελήθηκε και δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα παιδικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης (2006).
Και λίγο αργότερα, το 2008 ιδρύει την πρώτη σχολή μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα το "Kids Cooking Club", που αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη του Παιδειατροφή - Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Αθλητισμού καθώς και ακαδημαϊκό συνεργάτη του Greece Chef’s Club, με στόχο να δημιουργήσει ζωογόνες διεξόδους στην γαστρονομική μας παιδεία.
Μαγειρεύει από τα πέντε του, καθώς η μύτη του φέρει σημάδι από το πρώτο του ατύχημα στην κουζίνα.
Οι ρίζες του στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Κέρκυρα καταβάλλουν μνήμες, που δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν ανεπηρέαστο.
Αφήνει δυο πανεπιστήμια και σπουδάζει Μαγειρική. Κάτοχος τριών πτυχίων “Ecole hotelière Le Monde” (2001), “Oργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”, συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία Eurochef (2003) και παίρνει στοιχεία από παντού. Ισορροπεί τις γνώσεις του γύρω από το κρασί, τη γαλλική κουζίνα, τα χόρτα, τα μπαχαρικά (“Le Μonde” 2002), το κρέας (“Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών” 2003), στην αυθεντία της πρώτης ύλης και σε τεχνικές μαγειρικής.
Δουλεύει σε κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων. Η δραστηριότητά του αρχίζει από το Arion Hotel Astir Palace Vouliagmenis (2002), το La Veranda Restaurant Chandris Resort (2003) και καταλήγει στο Athens Hilton Hotel (2004) όπου και παίρνει το πρώτο του χρίσμα ως chef. Σημαντικές στάσεις αποτέλεσαν οι κουζίνες στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά (εστιατόριο Βαρούλκο 2003 - αστέρι michelin), Armonia Hotel Vouliagmenis, Porto Hydra Hotel και Ecali Club.
Ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε ιδιώτες και εταιρείες. Αναλαμβάνει το εστιατόριο Milos, Athens Hilton Hotel, Επίσημο Ξενοδοχείο Ολυμπιακών Αγώνων ως pastry και expeditor chef (Χρυσός Σκούφος 2004) εστιάζοντας στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Συνεχίζει στο ΟΑΚΑ (2005-2008) ως executive chef του Ολυμπιακού Σταδίου.
Ταξίδια στην Ευρώπη του δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσει την τέχνη του “food styling” και του “art de la table” σε νέα επίπεδα ως Food Designer. Αναλαμβάνει επίσης τις διοργανώσεις Eurovision Song Contest-Greece (2006) και λίγο αργότερα το UEFA Champions League-Athens 2007 και Final Four-Athens (2007) ως μεγάλες διοργανώσεις της Ελλάδας.
Εργάζεται για την ίδια εταιρεία-όμιλος Quality ως σύμβουλος επισιτισμού. Συνεργάζεται με εταιρίες yachting ως chef conseileur και με ιδιώτες καθώς μαγειρεύσει και για την Shakira (Αθήνα 2006), συντονίζει τους chefs του George Michael (Αθήνα 2007) και είναι o chef της οικογένειας Μεταξά έως σήμερα.
Συμμετέχει στο Chef Academy (Uniliver 2008) με θέμα «Οι πέντε αισθήσεις στην γαστρονομία» με τον Kees Van Erp, executive chef Unilever Europe και στο 1º Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας “Kalimera Breakfast” (Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας 2011).
Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης γαστρονομικής κοινωνικής συνείδησης, παρίσταται ως ομιλητής στο 2° Συνέδριο Παιδειατροφή (“Παιδειατροφή by Epode” 2011) και προωθεί τις ιδέες του κάνοντας συχνές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα τηλεοπτικά μέσα καθώς και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ως ενεργός chef και μέλος του Greece Chef’s Club εκφράζεται καλύτερα μέσα από την μεσογειακή δημιουργική κουζίνα.
Σε συνεργασία με την Καλλιτεχνούπολη-Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Τέχνης & Δημιουργίας, επιμελήθηκε και δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα παιδικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης (2006).
Και λίγο αργότερα, το 2008 ιδρύει την πρώτη σχολή μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα το "Kids Cooking Club", που αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη του Παιδειατροφή - Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Αθλητισμού καθώς και ακαδημαϊκό συνεργάτη του Greece Chef’s Club, με στόχο να δημιουργήσει ζωογόνες διεξόδους στην γαστρονομική μας παιδεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!