Λένα Μαντά: "To «Βαλς με 12 θεούς» δεν είχε καμία σχέση με το βιβλίο" - ALLGRSERIES - TV NEWS

23 Μαΐου 2015

Λένα Μαντά: "To «Βαλς με 12 θεούς» δεν είχε καμία σχέση με το βιβλίο"

Η χαρισματική και πολυγραφότατη συγγραφέας Λένα Μαντά μιλά στο περιοδικό TV24 για την τελευταία της εμπειρία με την τηλεόραση στο «Βάλς με 12 θεούς», για τις προτάσεις που της έχουν γίνει να μεταφερθούν κι άλλα βιβλία στην TV και για το πρώτο «όχι» που είπε γιατί δεν εξασφάλισε τις εγγυήσεις που ήθελε για το σενάριο....

Είναι και το πιο πονεμένο, γιατί έγινε και σειρά;

«Έγινε μια σειρά που δεν είχε καμία σχέση με το βιβλίο. Θύμωσε πάρα πολύ τους αναγνώστες που είχαν αγαπήσει το βιβλίο, θεώρησαν ότι δεν υπάρχει σωστή απόδοση και όντως δεν υπήρχε. Αυτό το βιβλίο ήταν αν βγει μόνο στην Κύπρο δεν ήταν να έρθει στην Ελλάδα και τελικά έγινε την τελευταία στιγμή. Η Κύπρος θέλει καθημερινές σειρές, άρα το βιβλίο έπρεπε ήδη να μεγαλώσει, από εκεί και μετά έγιναν πολλά, στα οποία εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή και ο περισσότερος κόσμος φαντάζεται άλλα. Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε εγώ ούτε ο εκδότης μου γιατί ήταν η Κύπρος στη μέση, άρα το δώσαμε το βιβλίο με όλη μας τη χαρά να γίνει σίριαλ και τελικά θεωρώ ότι δεν μπορούσε να γίνει και τίποτα καλύτερο γιατί το μπάτζετ εκεί είναι τελείως διαφορετικό, ο κόσμος είναι πολύ λίγος, οι επενδύσεις είναι μικρότερες. Πάντως δεν είναι ένα εγχείρημα το οποίο θα ξαναέκανα εάν δεν έχω τον έλεγχο. Με την έννοια να γράψει άλλος το σενάριο, δεν μπλέκομαι στο σενάριο, είναι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει η έγκρισή μου στο σενάριο, γιατί διαμαρτυρήθηκε κόσμος που είχε αγαπήσει το βιβλίο».

Έκανε κακό στο βιβλίο;

«Ναι, από ένα σημείο και μετά. Στην αρχή τα πρώτα επεισόδια πατούσαν πολύ καλύτερα πάνω στο βιβλίο και έδωσε στο βιβλίο μια πνοή, η οποία όμως πνοή κόπηκε γιατί έκανε ζημιά τελικά στο βιβλίο. Και το λέω, δεν έχει σχέση η σειρά με το βιβλίο. Νομίζω ότι έπρεπε να γίνει ένας πιο σωστός διαχωρισμός με την έννοια ότι δεν ήταν βασισμένη στο βιβλίο. Είναι ειδοποιός η διαφορά. Ο κόσμος φαντάστηκε ότι ήταν η μεταφορά του βιβλίου. Γι’ αυτό είπα ότι την επόμενη φορά θα ζητήσω περισσότερες εγγυήσεις στη μεταφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes