Ξάνθη - ΑΕΚ : Ανάλυση - Πιθανές ενδεκάδες - ALLGRSERIES - TV NEWS

28 Αυγούστου 2015

Ξάνθη - ΑΕΚ : Ανάλυση - Πιθανές ενδεκάδες

Ανάλυση και πιθανές ενδεκάδες του αυριανού αγώνα από τον SportOverAll.

Τρία παιχνίδια διεξάγονται την αυριανή μέρη, στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της Super League 2015-2016, με τον Λεβαδειακό να υποδέχεται «εντός» έδρας τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(!), αλλά και τις δύο Θρακιώτικες ομάδες, τον Πανθρακικό και την Ξάνθη να υποδέχονται Βέροια και Α.Ε.Κ αντίστοιχα στην έδρα τους.


Επιστροφή στην πόλη της Ξάνθης και στη Βόρεια Ελλάδα για την ομάδα της Α.Ε.Κ, αφού εδώ και δύο χρόνια έπαιζε σε χαμηλότερα σαλόνια που υπήρχε Βόρειος και Νότιος όμιλος, έτσι λοιπόν και όπως ήταν αναμενόμενο οι φίλαθλοί της έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια που ζήτησε και πήρε η ΠΑΕ Α.Ε.Κ και αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1500 στα Πηγάδια αύριο για να στηρίξουν έμπρακτα την ομάδα τους. Στον αντίποδα οι πωλήσεις των διαρκείας της Ξάνθης φέτος δεν πήγαν και τόσο καλά, με περίπου 1000 οπαδούς να αναμένονται αύριο στα Πηγάδια από τους «Ακρίτες», δημιουργείται έτσι η εύλογη απορία, θα είναι οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων περισσότεροι από αυτούς των γηπεδούχων; Κι όμως είναι πολύ πιθανό να συμβεί και αυτό στον αυριανό αγώνα.

Η μεν Ξάνθη προέρχεται από μια σπουδαία, για το ηθικό της ομάδας, εκτός έδρας ισοπαλία μέσα στην Τούμπα και θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το ηθικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αποδείξει τους μήνες που βρίσκεται στην Ξάνθη, πως ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται κάθε αγώνα, ειδικότερα μάλιστα, όταν πρόκειται για τους αγώνες με τις «μεγάλες», ομάδες της χώρας και ακόμα καλύτερα τους εντός έδρας με αυτές. Όπως και στην πρώτη αγωνιστική ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεώρησε ανέτοιμους του Φάρκας, Τόμιτς και Έλτον και τους άφησε εκτός αποστολής, αλλά στους τρείς αυτούς παίκτες προστίθεται πλέον και ο νεοαποκτηθέντας Ντάνι Νιέτο που φυσικά μέσα σε λίγες μέρες αφ'ότου ανακοινώθηκε δε θα μπορούσε να είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του.. Η δε Α.Ε.Κ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα μεγάλα σαλόνια, αφού κέρδισε στο Ο.Α.Κ.Α τον Πλατανιά, με 3-0, με σκόρερς τους Βάργκας, Γκάλο και Αραβίδη. Ο Τραϊανός Δέλλας αύριο θα στερηθεί της βοήθειας των Μπακάκης, Κορδέρο, Άρθο και Ραφίκ Τζεμπούρ. Η προϊστορία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων στην πόλη της Ξάνθης είναι μοιρασμένη σχεδόν 50-50, αφού οι «Ακρίτες» μετρούν 8 νίκες, ο «Δικέφαλος» 9, ενώ 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 31-31 αντίστοιχα.

Η Ξάνθη με προπονητή τον Λουτσέσκου έχει δείξει πως εντός έδρας δε φοβάται κανέναν, παίζει επιθετικά πρεσάρει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και ότι της βγει, πέρυσι μάλιστα με αυτό το τρόπο παιχνιδιού νίκησε με 4-2 Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ενώ και ο Τραϊανός Δέλλας δεν έχει δείξει 2 χρόνια τώρα αρκετά αμυντικά δείγματα. Συμπέρασμα; Αναμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι, με αρκετά πιθανό και οι δύο ομάδες να σκοράρουν και ο νικητής να κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΞΑΝΘΗ

Ο  Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιλέξει λογικά ένα 4-2-3-1, με την οδηγία οι παίκτες του να πρεσάρουν ψηλά και άμυνα να ξεκινάει μπροστά από την γραμμή του κέντρου.

Τερματοφύλακας ο έμπειρος Λουίτζι Τζέναμο, που στο πρώτο ματς της ομάδας του έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, αφού δήλωσε παρών όσες φορές χρειάστηκε, απέναντι στους επιθετικούς του ΠΑΟΚ.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρυπίδης και Λισγάρας, αφού τελικά η Ξάνθη θα στερηθεί το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, Πάβολ Φάρκας, και αύριο.

Δεξί μπακ ο Μανώλης Μπέρτος, ενώ στα αριστερά, ο Φερνάντο Γουάλας. Παίκτε καλοί με τη μπάλα κάτω, έχουν ταχύτητα, ενώ και οι δύο μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα με τις καλές προωθήσεις και σέντρες τους.

Στον άξονα και ως «οχτάρια» οι Βασιλακάκης και Λουσέρο, με τον Βασιλακάκη να μένει πιο πίσω ώστε να είναι σε ετοιμότητα, αν η αμυντική γραμμή χρειαστεί βοήθεια, ενώ  τον Λουσέρο να αναλαμβάνει τη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, όσο ταυτόχρονα θα έχει και μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις του και τις προωθήσεις του.

Δεκάρι, θα είναι ο Ερέα, που στη Τούμπα μπήκε ως αλλαγή, αφού δεν μπορούσε να «βγάλει» ένα γεμάτο 90λεπτο, αλλά όλα δείχνουν πως πλέον με σκληρή δουλειά τη βδομάδα που πέρασε θα ξεκινήσει βασικός, με σκοπό η ομάδα του να απειλήσει από νωρίς και στην περίπτωση που τελικά τον προδώσει η φυσική του κατάσταση τότε θα αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Δεξί εξτρέμ ο Νικολάι Ντιμιτρόφ, ενώ στο άλλο «φτερό» θα βρίσκεται ο Καρίμ Σολτάνι. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα συμπεριλήφθηκε και ο Παναγιώτης Τριάδης, ο οποίος ίσως και να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σέντερ φορ ο Παντελής Καπετάνος.




ΑΕΚ

Ο Τραϊανός Δέλλας θα επιλέξει επίσης το 4-2-3-1 σαν το αρχικό του σχήμα αύριο.

Τερματοφύλακας ο Ισπανός Μπαρόχα, που ήρθε το καλοκαίρι για να πάρει φανέλα βασικού και ήδη στο πρώτο ματς κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Στα σέντερ μπακ οι Κολοβέτσιος και Άνταμ Τζανετόπουλος, αφού όπως είπαμε ο Άρθο θα απουσιάσει λόγω κάποιων ενοχλήσεων που είχε στον θώρακα από παλιότερο τραυματισμό.

Δεξί μπακ ο Γκάλο, που με το καλημέρα, στο ντεμπούτο του έδειξε την αξία του, σκοράροντας ένα πολύ όμορφο γκολ. Στα αριστερά θα βρίσκεται ο Σοϊλέδης, αφου αν και συμπεριλήφθηκε ο Ντιντάκ στην αποστολή κρίνουμε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος για τη βασική ενδεκάδα.

Στον άξονα θα βρίσκονται αύριο οι Γιάκομπ Γιόχανσον και Άντρε Σιμόες, δύο παίκτες πολύ καλοί, που προσδίδουν ποιότητα και αξιοπιστία στο ρόστερ της Α.Ε.Κ, με τον Γιόχανσον να αναλαμβάνει πιο αμυντικό ρόλο και το πρώτο μαρκάρισμα, ενώ τον Σιμόες να είναι πιο ελεύθερος και να προωθείται πιο συχνά, αφού ταυτόχρονα θα αναλάβει και την ομαλή μετάβαση της μπάλας στην επιθετική γραμμή.

Δεκάρι τώρα, όλα δείχνουν πως ο Ντιέγκο Μπουνανότε θα ξεκινήσει βασικός.

Δεξί εξτρέμ θα παίξει όπως όλα δείχνουν ο Βάργκας, ενώ την άλλη πτέρυγα θα αναλάβει ο Βαγγέλης Πλατέλλας, που επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια στην Ξάνθη, ως αντίπαλος πλέον της πρώην ομάδας του, της Ξάνθης.


Σέντερ φορ, ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος σήμερα είχε τη χαρά να δει το όνομα του στους παίκτες τους οποίους ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας μας, Κώστας Τσάνας, κάλεσε στο συγκρότημα της εθνικής ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish!
- Μη προσβάλλετε τη σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!

@way2themes